Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Ingrid Geesink en Jackie Mulder

15-10 t/m 17-10-2021

Fotografie is de basis van het werk van Ingrid Geesink en Jackie Mulder. Een foto is echter nooit het eindpunt maar het begin van hun verkenning van de grenzen van het medium. In de synagoge laten ze een selectie werk zien waarin ze de kijker willen meevoeren in hun beleving van de kwetsbare en tactiele wereld om ons heen.

Ingrid Geesink

Ingrid Geesink gebruikt haar achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker om conceptueel beeld te maken. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van de wereld om ons heen.

Ze zoekt naar een balans tussen natuur en menselijk ingrijpen, tussen het organische en het mechanische, tussen de dingen laten zijn en de dingen aanraken. Ingrid experimenteert graag met ambachtelijke technieken en organische materialen, van oude fotografische procedés tot poëtische plantdrukken of tekenen met zelfgemaakte biologische inkt. Dat levert een mix op van geometrisch abstracte en vloeiende organische expressie. Ingrid woont en werkt in de Betuwe.

Jackie Mulder

Jackie Mulder ontworstelde zich op jonge leeftijd al aan het stramien van ‘hoe het hoort’. De rebellie die daarvoor nodig was is nog altijd een rode draad in haar werk. Als vormgever en fotograaf met een achtergrond in fashion design combineert zij verschillende disciplines om de schoonheid van het afwijkende te laten zien. Al haar werken zijn dan ook unica. Ze vragen aandacht voor het kleine en kwetsbare – in de natuur, haar directe omgeving of haar gedachtewereld. En dat is nooit mooi afgewerkt, netjes of recht. Haar foto’s bewerkt ze met tal van technieken en materialen, van nonchalante kruissteken tot klodders olieverf en bijenwas, waarmee ze gelaagdheid en verbinding creëert. Tactiele structuren en patronen ademen een rustgevende cadans, die ver weg blijft van de waan van de dag.

 

Exposanten Ingrid Geesink
Jackie Mulder
Soort werk Fotografie, mixed media
Websites www.geesinki.com
www.jackiemulder.nl
Data 15-10 t/m 17-10-2021
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor volledige weergave)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter