Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Alles is getekend

Katja Dupont, Ingrid Geesink en Ien van Laanen
13-05 t/m 16-05-2021

“Alles is getekend” is de titel van de groepsexpo van Katja Dupont, Ingrid Geesink en Ien van Laanen. Drie kunstenaars uit de Betuwe die ieder vanuit een andere achtergrond tekenend door het leven gaan.  Van realistisch, illustratief tot abstract, komen ze tot verrassende combinaties met verschillende materialen. In de synagoge laten ze een selectie van werk zien waarin ze hun liefde voor het tekenen graag delen met een breder publiek.

Katja Dupont

De pentekeningen van Katja Dupont zijn realistisch, gedetailleerd en zwart-wit.
Dit betekent keuzes maken. Inzoomen en nuances uitschakelen.
Waarmee het uiteindelijke beeld krachtiger wordt.

Ingrid Geesink

Ingrid Geesink gebruikt haar achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker om conceptueel beeld te maken. Het gaat over controle en toeval, en over het steeds meer beheersbaar maken van de wereld om ons heen.

Ze zoekt naar een balans tussen natuur en menselijk ingrijpen, tussen het organische en het mechanische, tussen de dingen laten zijn en de dingen aanraken. Ingrid experimenteert graag met ambachtelijke technieken en organische materialen, van oude fotografische procedés tot poëtische plantdrukken of tekenen met zelfgemaakte biologische inkt. Dat levert een mix op van geometrisch abstracte en vloeiende organische expressie. Tijdens deze expositie staat het tekenwerk centraal.

Ien van Laanen

Ien van Laanen is beeldend kunstenaar, freelance illustrator en ontwerper.  Ze maakt illustraties en korte animaties voor het web, ontwerpt covers, affiches, huisstijlen en promotie­materiaal. Ze werkt voor uitgeverijen, allerlei non-profit organisaties en instellingen, voor kranten en tijdschriften zoals de Volkskrant, Vrij Nederland, VPRO-gids en HP/De Tijd. Ze exposeerde o.a. in het Drents Museum te Assen, Nederlands Tegelmuseum in Otterlo, het Stedelijk Museum te Amsterdam, het Kunstenaarscentrum Bergen, the New-York Historical Society en op vele andere plekken in binnen- en buitenland. Ze geeft seminars en lessen aan o.a. de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Ze illustreerde een aantal succesvolle kinderboeken waaronder de covers van de Nederlandse Harry Potter. Ook haar ‘Tegels der Nederlanden’ werden een echte hit en zijn nog steeds te koop (www.tegelsdernederlanden.nl).

Of het nu toegepast of autonoom is: haar werk valt op door een grote vrijheid in techniek en beeldtaal. Ze werkt zowel in het platte vlak als in 3D; fotografeert, schildert, knipt en plakt en maakt collages met uiterste precisie en veel plezier. Voor de expositie in Buren presenteert ze een selectie uit haar recente tekeningen.

 

Exposanten Katja Dupont
Ingrid Geesink
Ien van Laanen
Soort werk Tekeningen, mixed media
Websites www.geesinki.com
www.ienvanlaanen.nl
Data 13-05 t/m 16-05-2021
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor volledig beeld)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter