Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Ellen en Peter Venrooy

06-06 t/m 09-06-2014

Ellen Venrooy (Geboren 1952 Lunteren) is al een aantal jaren actief als keramiste in Zaltbommel. Haar werk was o.a. te zien in Galerie “De Kloosterkapel” en tijdens exposities in de Sint Maarten en bij “VanDaan” te Zaltbommel. Tevens op diverse kunstmarkten in binnen- en buitenland.

Ellen specialiseert  zich in keramische ruimtelijke objecten, torso’s  en decoratieve schalen. Ze laat zich inspireren door motieven en structuren uit de natuur. Natuurimpressies die worden opgedaan tijdens lange wandelingen in de natuur.

Haar oosterse afkomst is zichtbaar in haar werk, zeker wat betreft de gracieuze mensfiguren en het werken met patronen.

In haar keramisch werk reflecteert Ellen Venrooy niet alleen over de functionaliteit van het object, maar onderzoekt ze ook aspecten zoals kwetsbaarheid, fragiliteit en vergankelijkheid.

Peter Venrooy(geboren 1948 ’s-Hertogenbosch) is werkzaam als schilder en tekenaar in Zaltbommel.

In zijn werk is een  grote aandacht voor compositie, kleur en techniek zichtbaar. Zijn specialisaties zijn natuurschilderingen, figuurcomposities en abstracte werken. Hij maakt gebruik van diverse schilder- en tekentechnieken.

De laatste jaren schildert hij vooral met acrylverf, laag over laag, zodat er een grote intensiteit in kleur en structuur ontstaat.

De inspiratie voor natuurmotieven wordt ook door hem opgedaan tijdens lange tochten in de natuur. Hij fotografeert of schetst nooit ter plaatse.

Achteraf na verwerking van de indrukken ontstaan de interpretaties van landschappen. 

 

Exposanten Ellen en Peter Venrooij
Soort werk Ellen Venrooij - Keramiek
Peter Venrooij - Schilderijen
Data 6 t/m 9 juni 2014
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor een vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Bezoekadres: Kniphoek 14 - 4116 BX - Buren (Gld)
T. 06-21850153 / E. info@synagogeburen.nl