Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Evert Scheffer en
Marlein Stemerdink

17-20 mei & 24-26 mei

De schitterende sieraden van Evert Scheffer, gemaakt van bestek, en de schilderijen van Marlein Stemerdink, vol felle, warme kleuren. Deze twee totaal verschillende disciplines komen van 17 tot 27 mei samen in de Synagoge, in een spannende duo-expositie.

Marlein Stemerdink (Neede, 1954)

Marlein ontdekte haar passie voor schilderen kort nadat ze 50 werd. Met een cadeaubon van haar familie volgde ze bij kunstschilder Paul Dekkers in de binnenlanden van Varsseveld een workshop ‘Schilderen vanuit je gevoel’. Tijdens de twee dagen in zijn atelier ervoer ze voor het eerst hoeveel plezier het haar gaf om met penseel en verf bezig te zijn. ‘Als ik die warme kleuren op het doek aanbreng, zingt het binnenin me’, omschrijft ze het zelf. ‘Een heerlijk gevoel.’ Vaak gebruikt Marlein foto's als inspiratie, maar ze schildert deze niet precies na. In haar schilderij probeert ze vooral de atmosfeer te vangen. Tot nu toe werkt ze voornamelijk met acrylverf op linnen, maar steeds vaker experimenteert ze met de mogelijkheden van het werken met structuren en de combinatie van verschillende technieken, bijvoorbeeld door zand in de verf te mengen. Volgens haar oudste zoon heeft haar werk surrealistische trekjes, zelf noemt ze het ‘naïef’.

Evert Scheffer (Erichem, 1961)

Wat begonnen is als een probeersel, is in pakweg twee jaar uitgegroeid tot een serieuze hobby waar al veel mensen gelukkig mee zijn gemaakt: het maken van sieraden van – meestal  – antiek bestek.  Je slaat een lepel niet zomaar plat, je buigt een vork niet zomaar tot een mooi sieraad. Behalve kracht en beleid is er meer nodig om te komen tot een mooi sieraad van puur handwerk. Immers, het moet ook mooi blijven nadat het al veel gedragen is. Het mooiste bestek, gecombineerd met veelal zelf geïmporteerde glazen kralen uit Kroatië, maken dat u sieraden aantreft die u in de winkel niet kunt kopen. Veel modellen zijn uniek en  zelf ontworpen. Een vergelijkbaar model zal erop lijken, maar helemaal hetzelfde zal het nooit kunnen zijn. Daar is het ook handwerk voor. Inmiddels is het assortiment  van Debestekkerie uitgebreid met kandelaars van bestek . Bij Debestekkerie wordt gestreefd naar unieke producten van gerecycled materiaal, die nog lang een tweede leven zullen hebben.

 

 

Exposanten Evert Scheffer
Marlein Stemerdink
Soort werk Schilderijen & Sieraden
Data 17-20 mei & 24-26 mei
(1e en 2e pinksterdag geopend)
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Fotogalerij (klik voor een vergroting)

Bijlagen

Gerelateerde links

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter