Nelleke van Walbeek & Silene van Waveren

26-10 t/m 28-10-2018

Nelleke van Walbeek - Kunstschilder
Silene van Waveren - Beeldend kunstenaar

Nelleke en Silene hebben meerdere malen samen geëxposeerd.

Nelleke is als boerendochter gewend met dieren te leven. Haar keuze om dieren te schilderen is dus eigenlijk een logische. Zij observeert en vertaald dit op doek, op eigen manier.

Daarnaast werkt ze aan haar project “Ode aan de Boer” Dit project gaat over koeien met een heel leven achter zich. Deze zogenaamde "Oude Koeien", gehouden door de boeren van nu.

Nelleke verteld: “De inspiratie hiervoor komt uit mijn jeugd want bij ons op de boerderij waren ook van deze koeien: Rode Els en Oude Zwartje. Beiden waren zij blaarkop koeien. Wij mochten ze als kind met de hand melken, spenen groter dan een kinderhand omvatten kan. Geduldig wachtten zij op ons geklungel. Mijn vader hield van ze, daarom bleven ze. Een boer laat dat niet merken, toen niet en nu niet, maar de liefde voor de koe is er altijd.Passend bij deze dieren zijn de kleuren ingetogener en lijken bijna zwart wit te zijn.

Silene was gedurende 20 jaar werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij het encyclopedie het Komplete Handwerken en Handwerken Zonder Grenzen. Volgde Modeopleiding en een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Hoge school voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Inmiddels al ruim 22 jaar werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Silene’s speerpunten: Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, "Bettie objecten": Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek. Ze houdt erg van dieren daarom zijn deze goed vertegenwoordigd in haar oeuvre, o.a. vogels, honden én katten. Zowel de Betties als de dieren hebben een humoristische inslag. Daarnaast thema exposities, ontwerpt herinneringsbeelden/urnen ook in opdracht. Elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt. Haar combinatietechnieken; o.a. glas, metaal, stof en touw in combinatie met keramiek. Ook vormt ze objecten met Aluminiumcement en ontdekt steeds weer nieuwe methoden.

www.nellekevanwalbeek.nl

www.silenevanwaveren.nl

 

Exposanten Nelleke van Walbeek
Silene van Waveren
Soort werk Schilderijen en beelden
Data 26-10 t/m 28-10-2018
Tijdstip 13:00 - 17:00

Fotogalerij (klik voor vergroting)

 
 

Bezoekadres
Kniphoek 14
4116 BX - Buren (Gld)
Route informatie...

Openingstijden exposities
Vrijdag 13.00 - 17.00
Zaterdag 13.00 - 17.00
Zondag 13.00 - 17.00
Let op: exposanten kunnen afwijken van de standaard openingstijden, dit wordt dan op de pagina zelf vermeld.

Contact verhuur
Weymy Theunissen
Kniphoek 12
4116 BX - Buren (Gld)
0344 - 572151
verhuur@synagogeburen.nl

Contact secretariaat
Stichting Beheer Synagoge Buren
Buitenhuizenpoort 3
4116 CA - Buren
0344 - 846281
info@synagogeburen.nl

Bankrekening: 3131.18.701
IBAN: NL47RABO0313118701

Twitter Volg ons op Facebook

Twitter

Volg ons op Twitter