Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Maurits Tompot en Marianne de Jong

10-03 t/m 12-03-2017

Marianne de Jong

Providence Art van beeldend kunstenares Marianne de Jong staat voor het ‘vooruitzien’  en de bestemming van de schilderijen die zij maakt.  Op haar website: www.providenceart.nl geeft zij de blogs een persoonlijke visie en commentaar op diverse onderwerpen uit de kunstgeschiedenis.

Zij werkt op haar atelier in Gouda en exposeerde op diverse plaatsen waaronder ook in het buitenland. Haar opleiding volgde zij aan de academie voor beeldende kunsten de HKU in Utrecht, richting autonome kunst en vormgeving. Zij geeft workshops, presentaties en organiseert zelf ook exposities. Veel schilderijen hebben inmiddels hun weg gevonden naar particulieren en bedrijven.

De liefde voor kunst is Marianne in haar jeugd bijgebracht door onder andere bezoeken aan het Rijksmuseum.

De inspiratie tot schilderen vindt zij in de natuur, de kunst van de ‘oude’ meesters en de Joods-christelijke symboliek.

Natuurlijke vegetatie van bloemen en planten gebruikt zij als metafoor, het voertuig om te schilderen. De allover-paints bestaan vooral uit structuren van florale motieven in een monochroom palet. Het symbolische werk draagt een meer universeel karakter. Een evenwicht tussen figuratie en abstractie in heldere kleuren en contrasten. Tussen deze twee lijnen is er een wisselwerking.

De schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen met ieder een eigen betekenis. Door deze gelaagdheid in haar werk ontstaan meerdere dimensies en associaties waardoor het voor de kijker op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Een persoonlijke beeldtaal waarin vorm en inhoud samenvallen.

Geobsedeerd in de materie en hoe het op het doek komt heeft zij door veel onderzoek en experimenteren een eigen werkwijze ontwikkeld.

Haar werk kan als abstract, monumentaal en symbolisch worden omschreven.

Maurits Tompot

Maurits Tompot werd geboren in 1952, Jakarta, Indonesië. Als hippie reisde hij rond de wereld en vond op z’n 21e zijn eureka in India. Hij wil deze ontdekking wereldkundig maken tot op vandaag de dag.

Als kunstschilder verdiende hij te weinig en zocht zijn heil in de kunsttempel van de Sint Jan te Gouda waar dagelijks 2000 m2 gebrandschilderd glas wordt geëxposeerd. Hij begon daar met woorden te schilderen en publiceerde in de Krant van Gouda,  iedere maand columns, getiteld:  ‘Kosterlijke Ontdekkingen’. De 70 beste columns zijn inmiddels gebundeld in een kostbaar kleinood. Zijn grootste ontdekking werd uitgegeven in een spannende historische roman, getiteld: het Geheim van Erasmus, die meerdere drukken mocht beleven vertaald is in Duits en Engels. Zie www.erasmus-mystery.com .

Nu zijn leeftijd bepaalt dat hij weer is vrij om te schilderen, verheugt hij zich op de expositie in Buren waar Maurits’werken zijn bekende voorliefde voor messiaanse symboliek tonen.

 

Exposanten Maurits Tompot
Marianne de Jong
Soort werk Schilderijen
Data 10 t/m 12 maart 2017
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter