Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Thinca Timmerman &
Els van der Meché

04-05 t/m 06-05-2018

Thinca Timmerman 

Thinca Timmerman (Amsterdam, 1947) groeide op in de Museumbuurt en kwam al vroeg in het Rijks- en Stedelijk museum. Tijdens museumlessen met school ontstond haar fascinatie voor kunst. Wat zij zag probeerde ze tijdens tekenlessen na te doen. Al snel droomde zij ervan ooit te kunnen schilderen. Rond haar 17de kocht zij een veldezel en maakte haar eerste kunstwerken op doek. Marc  Chagall was toen haar inspirator en zette haar fantasie in werking. Ook schilderde zij portretten van kinderen uit de familie.

Na studie, trouwen, kinderen en werk kwam er pas echt ruimte voor haar passie. In 2007 nam zij les bij Mieke Siemons, die haar stimuleerde vanuit haar gevoel  te schilderen. Daarna heeft zij nog lessen gevolgd bij Catherine Gathier en Annemarie Voets in Vianen om meer technische vaardigheden onder de knie te krijgen. Zij heeft een enorme nieuwsgierigheid naar verschillende stijlen, maar haar hart ligt het meest bij het abstract-figuratieve.

‘Ik vind vertroosting in mooie kleuren en schilder het liefst mijn eigen versie van de werkelijkheid. Het ene moment schilder ik ,afhankelijk van mijn gevoel, ruig, pasteus met paletmes en brede kwast en op andere momenten wat rustiger en preciezer met penseel .‘

Grote doeken en meerdere lagen verf in uitbundige kleuren afgewisseld met portretten in zachte tinten laten haar wisselende stemmingen zien.  Zij werkt vanuit hart en buik. Zowel de natuur als de wisselende seizoenen en krantenfoto’s kunnen haar inspireren . 

Els van der Meché

Ik ben Els van der Meché. Sinds tien jaar schilder ik bij kunstenares Marjanka de Bruin in haar atelier in Tiel. Het is geen les. Ieder schildert zijn eigen werk. Samen met anderen schilderen inspireert mij en de reacties van de anderen stimuleren mij. Ik kom uit een schilders familie. Bij mij kwam het pas later. Mijn inspiratie haal ik uit beelden, die mij aanspreken. Schilderen maakt mij blij, vooral wanneer het mij lukt het beeld dat ik in mijn hoofd heb op het doek te krijgen. Ik schilder niet altijd naar de werkelijkheid. Ik ga daar vrij mee om.  Ik schilder naar eigen inzicht en geef er mijn eigen kleur aan. Al schilderend ontstaat het beeld, de werkelijkheid, die mij aanspreekt.

Exposanten Thinca Timmerman
Els van der Meché
Soort werk Schilderijen
Data 04-05 t/m 06-05-2018
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter