Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Madelonne Tegelaar en Jef Mostmans

28-08 t/m 30-08-2020

Madelonne Tegelaar

Naast mijn werk ben ik als hobby bronzen-beeldjes gaan maken en daarna ben ik met Tiffany in aanraking gekomen. Door o.a. het ontwerpen en maken van lampenkappen en spiegels.

In 2009 ben ik gestopt met werken in het onderwijs. Uiteindelijk ben ik in 2012 gaan schilderen, later ook workshops gedaan in fijn-schilderen.

Nog altijd ben ik blij verrast bij het ontstaan van mijn schilderijen, zowel mijn stillevens als bij mijn portretten.

Na een eerste expositie in de Zaanstreek vind ik het heel bijzonder, om in de Synagoge in Buren te mogen exposeren.

Jef Mostmans

Mijn fascinatie voor houtdraaien begon zo’n 30 jaar geleden dankzij mijn vader, die wijnvaatjes maakte op een zelfgemaakte houtdraaibank.

Ik heb het houtdraaien zelf aangeleerd, en stak mijn draaibank zelf in elkaar. Doorheen de jaren verbeterde ik het draaiproces, ontwierp ik mijn eigen speciale beitels, en zijn mijn onderwerpen technisch moeilijker geworden.

Door mijn wiskundige achtergrond construeerde ik in de beginjaren vooral geometrische objecten, later kwamen schalen en open vormen. Mijn huidig werk bestaat vooral uit holle gesloten vormen.

Het hout dat ik gebruik komt voornamelijk van dikke oude bomen, die verwijderd werden omwille van ziekte en rot. Deze bomen vertellen onder hun schors een ganse geschiedenis door hun onregelmatigheden, knotsen, scheuren, kleuren,...

Het is steeds een openbaring om deze imperfectie op te zoeken tijdens het draaiproces. De uiteindelijke vorm is afhankelijk van de exploratie in het materiaal. Ik probeer een goede balans te vinden tussen vorm, kleur en tekening. Kleurschakeringen door aantasting van houtschimmels breng ik zo veel mogelijk naar voor. Ook de boomschors speelt vaak mee in mijn werk.

Mijn intentie is de natuurlijke schoonheid van het hout in de kijker te plaatsen. Hierdoor krijgen de bomen een nieuw leven, en zelfs meer appreciatie dan in hun natuurlijke vorm.

Jef Mostmans - jefmostmans@edpnet.be

 

Exposanten Madelonne Tegelaar
Jef Mostmans
Soort werk Schilderijen en objecten van hout
Data 28-08 t/m 30-08-2020
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter