Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Bezielde paarden en gelaagde portretten

5 t/m 8 mei & 13 t/m 16 mei 2016

Suzanne Huijs (1970) uit Beusichem brengt in De Synagoge haar paardenschilderijen en mensportretten samen. Nadat Suzanne in 2008 weer startte als beeldend kunstenaar, vond in 2010 - in Culemborg - de eerste expositie plaats van haar bezielde, grote paardenschilderijen. Sinds die tijd tekent zij ook kleine mensportretten in pen.

In februari 2015 gaf Suzanne de (reeds uitverkochte) verhalenbundel 'Koppigheid en liefde' uit. Een grafisch opvallende uitgave met elf van haar portrettekeningen.

Binnenwereld van paard en mens

In haar paardenschilderijen probeert Suzanne de ziel van het paard te vangen. Ook is het haar eigen binnenwereld, en die van de kijker, die ze in de afgebeelde paarden legt. Daardoor worden ook mensen die niet speciaal iets met paarden hebben geraakt door haar werk. Het is kleurrijk werk, in acryl en krijt, op grote doeken.

Artist in residence

Haast als contrast tekent zij sinds 2010 met balpen kleine, verfijnde gezichtjes in zwart-wit. In deze portrettekeningen ontstond in 2015 meer gelaagdheid. Letterlijk door ander materiaalgebruik, figuurlijk via het afbeelden van de gelaagde binnenwereld van mensen. Suzanne maakt het lichte en donkere, de luchtigheid en gekte, koppigheid en liefde in de mens graag zichtbaar en voelbaar.

Naar die gelaagdheid doet Suzanne verder onderzoek wanneer zij in februari 2016 ‘Artist in residence’ is bij Werk aan het Spoel, Culemborg. Het resultaat van deze maand neemt zij ook mee naar De Synagoge.

Expositie componeren

Door haar portretten en paarden samen te brengen hoopt Suzanne een spannende expositie samen te stellen in de mooie, intieme ruimte van De Synagoge. Een expositie inrichten is voor haar componeren met het werk, de ruimte en sfeer. En de juiste muziek op haar pickup.

U bent van harte welkom!

 

Exposant Suzanne Huijs
Soort werk Schilderijen en tekeningen
Data 5 t/m 8 mei 2016
13 t/m 16 mei 2016
Tijdstip 13:00 - 17:00

LET OP: Extra expositie dagen op donderdag 5 mei en maandag 16 mei

Fotogalerij (klik voor vergroting)

Gerelateerde links

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter