Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Tekeningen van Marja Koenraad & Lydia Scheurleer

08-01 t/m 24-01-2021

In deze tentoonstelling laten Lydia Scheurleer en Marja Koenraad een selectie van hun werk zien, waarin overeenkomsten en verschillen zorgen voor een spannende combinatie.

Tekeningen - Lydia Francois - Scheurleer

Lydia studeerde tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Het landschap, dat voortdurend verandert door invloed van het weer, de tijd en het ingrijpen van de mens, is de voedingsbodem voor haar beeldend werk. Ontstaan, groei, verval en sterven zijn facetten die van invloed zijn op kleur, vorm en sfeer. Het continu doorgaan van natuurlijke processen, het ritme, herhaling, dát intrigeert haar. 

Het gebruik van handmatige druktechnieken, gecombineerd met tekenen en schilderen leidt tot seriematige werken, waarin verschillende mogelijkheden van landschappelijke elementen worden verkend. Zo ontstaat er ruimte om ongebreideld te verbeelden. Het werk groeit onder haar handen. 

Toeval, intuïtie en de werking van het materiaal zorgen ervoor dat er verschillende benaderingen ontstaan. De combinatie van fijn lijnwerk en vloeiende kleurgebieden gaan een spannende combinatie aan in een landschappelijke context. 

Landschappen die uitnodigen om in te dwalen.

Tekeningen - Marja Koenraad

Marja Koenraad studeerde tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en aan de Academie voor Beeldende Kunst in Enschede,

Marja Koenraad maakt tekeningen die uitnodigen het delicaat, beweeglijk en soms uitbundig ritme van het lijnenspel te volgen. Marja is gefascineerd door abstracte ornamentiek, folkloristische en decoratieve dessins. Deze inspiratiebronnen zijn terug te vinden in haar pentekeningen, die zijn opgebouwd uit grafische elementen in combinatie met landschappelijke of meer verhalende elementen, maar soms ook een uitgesproken ontwerpkarakter hebben.

Zij verkent de mogelijkheden en toepassingen van de lijntekening. Door gebruik te maken van inkt en verf op papier, soms in combinatie met kleur, legt zij de nadruk op de nuanceringen van het zwart en de kleur, materialiteit en structuur van het papier. Marja werkt op verschillende soorten papier zoals bijvoorbeeld rijstpapier. De structuur van het rijstpapier en handgeschept papier met soms een lichte transparantie, dragen bij aan de wijze waarop de tekening als een stempel of print overkomt.

Inspiratiebronnen zijn onder andere architecturale en kalligrafische ornamenten en decoraties uit verschillende culturen, zoals Indiase blockprints en mandala’s. Maar ook eigentijdse textieldessins, patronen (denk hierbij aan de ontwerpen voor Vlisco stoffen) en tatoeages vinden we terug in het lijnenspel dat feestelijk en stijlvol uitdrukking geeft aan het genot van het kijken.

 

Exposanten Lydia Scheurleer
Marja Koenraad
Soort werk Tekeningen
Data 8 t/m 10 januari 2021
15 t/m 17 januari 2021
22 t/m 24 januari 2021
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor volledige weergave)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter