Buren B!zonder 2019

30-05 t/m 02-06-2019

Van 30 mei t/m 2 juni exposeren in de Synagoge

Carla van Thijn Fotografie

Joods leven - Respecteer het leven; het is het kostbaarste aardse bezit

De mogelijkheid om in de synagoge van Buren te exposeren was voor mij de aanleiding mij aan te melden voor deelname aan Buren B!zonder met een een serie waar ik al langer aan werk: joods leven. Het joodse leven in al zijn facetten, het culturele, het religieuze en het melancholische, betekent veel voor mij. Omdat het mensen samenbrengt en verbindt en het openstaat voor nieuwe inzichten en interpretaties.
Geloven is hierin niet altijd relevant. De identiteit van een mens is complex en samengesteld uit diverse aspecten. Je bent niet alleen jood, je bent ook vrouw, Nederlander, wereldburger, moeder, dochter, fotograaf en dat betekent, dat het ene moment geloven een rol speelt, maar dat het een ander moment er totaal niet toe doet. Alles bij elkaar bepaalt je identiteit.

"Heleen van Rheenen over mijn werk: Kijken naar jouw foto’s brengt mij dichtbij het joodse leven. Via jouw foto’s kom je bij de mensen en hun verhaal." 

Enkele van de foto’s uit deze serie zijn opgenomen in de collectie van het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

carlavanthijnfotografie@gmail.com
carlavanthijnfotografie.nl

Heleen van Rheenen - Beeldhouwer in steen en brons

Mijn belangstelling voor beeldhouwkunst heeft ertoe geleid dat ik in 2007, tijdens een cursus van de beeldhouwer Kees Verwey, voor het eerst zelf een torso hakte uit steen. Dat voelde zo goed dat ik dit verder wilde onderzoeken en ontwikkelen. Sinds die tijd heb ik bij meerdere beeldhouwers cursussen gevolgd om mijn techniek verder te ontwikkelen. In de loop der jaren heb ik hierin mijn eigen stijl gevonden.

Ik maak voornamelijk vrouwelijke torso's. Ik hou van de rondingen van het vrouwelijk lichaam, de bewegingen van de lijnen, de zachtheid en de toegankelijkheid. 
Het contrast tussen de harde, ruwe steen, dat als fundament dient voor de zachte rondingen van het vrouwenlichaam, vind ik fascinerend en wil ik laten zien. Mijn beelden tonen dan ook vaak de ruwe steen, de basis waaruit de torso is ontstaan. Ik slijp, hak, zaag, schuur en polijst het marmer of de Belgische hardsteen om de ronde, zachte vormen, die erin opgesloten zaten, te laten zien.

Tijdens Kunstroute Buren B!zonder exposeer ik een aantal van mijn beelden, ook de bronzen. U kunt ze vinden in de Synagoge en in de tuin van het Marechausseemuseum in Buren.

Volg Stenen van Rheenen op instagram

info@heleenvanrheenen.nl
heleenvanrheenen.nl

Tessi & Tineke – Porselein en vilt

Keramiste Tessi Schenk en viltbewerkster Tineke Labrujère omschrijven zichzelf als ambachtslieden. De een maakt vederlicht porselein, dat de ander inpakt met een vilten jasje.

Ze zien zichzelf niet als kunstenaars, zeggen Tessi Schenk en Tineke Labrujère in koor. De omschrijving ‘ambachtslieden’ klinkt de twee vriendinnen beter in de oren. Tessi is een ervaren keramiste, terwijl Tineke zich bekwaamde in het verwerken van vilt. Niet zo lang geleden sloegen ze de handen ineen.

Tessi Schenk maakt porselein als vrij werk en in opdracht, variërend van bruiloftsschalen tot theepotten en van vazen tot kommen. Op aanvraag geeft ze ook workshops aan kleine groepen. Tineke Labrujère verwerkt vilt onder andere tot kussens, sjaals en pantoffels.

tessischenk@gmail.com

 

Exposanten
  • Carla van Thijn
    Fotografie
  • Heleen van Rheenen
    Beeldhouwer in steen en brons
  • Tessi & Tineke
    Porselein en vilt
Data 30-05 t/m 02-06-2019
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor vergroting)

 

Gerelateerde links

 

Bezoekadres
Kniphoek 14
4116 BX - Buren (Gld)
Route informatie...

Openingstijden exposities
Vrijdag 13.00 - 17.00
Zaterdag 13.00 - 17.00
Zondag 13.00 - 17.00
Let op: exposanten kunnen afwijken van de standaard openingstijden, dit wordt dan op de pagina zelf vermeld.

Contact verhuur
Weymy Theunissen
Kniphoek 12
4116 BX - Buren (Gld)
0344 - 572151
verhuur@synagogeburen.nl

Contact secretariaat
Stichting Beheer Synagoge Buren
Buitenhuizenpoort 3
4116 CA - Buren
0344 - 846281
info@synagogeburen.nl

Bankrekening: 3131.18.701
IBAN: NL47RABO0313118701

Twitter Volg ons op Facebook

Twitter

Volg ons op Twitter