Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Loek Klinkhamer en Rud Perree

04-12 t/m 06-12-2020

Loek Klinkhamer (1941)

Ik woon en werk in Arnhem. Soms werk ik in een groot atelier in Oostenrijk. Mijn werk is niet onder één noemer te vangen. De tekeningen, etsen, werken op papier, schilderijen op paneel en linnen laten in onderwerp, techniek en formaat een grote verscheidenheid zien. Maar hoe verschillend ook, deze werken dragen duidelijk mijn handschrift.

Ik werk zonder vooropgezet plan. Als ik met een schilderij begin, schiet 'het' de ruimte in totdat alles de juiste plek heeft. Ik herontdek materialen, 'speel' met het beeld dat ontstaat, haal weg, schilder over, schuur weg. Het is iedere keer een experiment met materiaal en techniek. Hoe ik dat doe zal ik nooit prijs geven, evenals de onleesbare stukjes van mijn gedichten die veelvuldig voorkomen in mijn schilderijen.

Verwondering en bewondering over het leven om mij heen is een ontdekkingstocht en een leidraad in mijn schilderijen. In mijn werk kan ik door het samenspel van gedachten, vorm, kleur en materiaal goed uitdrukken hoe het leven aan mij voorbij trekt. Ik ben dan ook 24 uur per dag in mijn hoofd aan het schilderen. De toeschouwer ziet de verrassende uitkomst. 

Mijn schilderijen krijgen zelden een titel. Ik ervaar dat als te veel invloed op de kijker. Deze kan zelf invulling geeft aan wat hij of zij ziet. De kunstwerken zijn belangrijker en interessanter dan (de gedachten van) de kunstenaar.

Exposities zowel in binnen als buitenland waaronder in de Salon van de Société Nationale des Beaux-Arts in het Louvre in Parijs en in Stockholm, Malmö, Kopenhagen, München en diverse plaatsen in Oostenrijk. In Oostenrijk heb ik deelgenomen, samen met 9 internationale kunstenaars, aan een project Kunst in de openbare ruimte.

U kunt altijd geheel vrijblijvend, bij mij thuis komen kijken. Bel +31(02)6-3230844/0629008717

Rud Perree, beeldhouwer.

Via het kunstonderwijs ben ik toenemend geboeid geraakt mezelf uit te drukken in ruimtelijke objecten en sculpturen. In mijn opleiding was dit slechts een klein en derhalve uitdagend onderdeel in het vakkenpakket. Vanaf 1995 werk ik partime als beeldhouwer en v.a. 2007 fulltime.

De eerste jaren voornamelijk in marmer en hardsteen en in de loop der jaren koos ik ook voor het lichtere en voor mij onbekende polyester.'n Spannende uitdaging, die nog steeds aanhoudt. Met het onderzoeken van meerdere materialen verdween het akademische naar de natuur werken. De laatste jaren werk ik graag in abstracte vertalingen van wat mijn belevingen en mijn omgeving me aanreiken. Er komt ook meer ruimte voor fantasie op zich. Het werk stelt vragen, die onuitgesproken blijven en roept ook vraagtekens op. Genieten is immers: contact zoeken en geroerd worden. Dat levert lang niet altijd gemakkelijke belevingen op.

Mijn onderzoekende werkhouding heeft mij er toe aangezet - wetende dat ik in een synagoge zou gaan exposeren - me te verdiepen in Joodse riten en symbolen (rabbijn s.ph.de Vries) om deze in een muurtableau te verwerken. Het resultaat van deze puzzeltocht hangt in de expositiehal.

Ik exposeer regelmatig; het boeit me over reakties in gesprek te raken. Dat zet aan tot volgende stappen.

Ik woon in Amsterdam en werk in Ouderkerk aan de Amstel op een boerderij in een varkensstal die vrij kwam , toen de boer koos voor koeien .Twee werelden, die het kunstenaarshart voeden. Mijn werk is geschikt voor binnen én voor buiten en kan op verzoek worden uitvergroot.

www.rudperree.nl
rud.perree@planet.nl

 

Exposanten Loek Klinkhamer
Rud Perree
Soort werk Schilderijen en beelden
Data 04-12 t/m 06-12-2020
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie werk (klik voor volledige weergave)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter