Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Expositie KEO

24-05 t/m 26-05-2019

Manuela van Schaick, Veenendaal

Keramiek is Manuela’s passie en haar onderwerpen zijn heel divers. Zij combineert keramiek graag met glas, steen, stof, metaaldraad of natuurlijke materialen. Een gemengde collagetechniek dus. Hierdoor krijgt het werk een eigen kenmerk en wordt spannend om naar te kijken. Haar stukken bewegen zich tussen figuratief en realistisch en een enkele keer abstract. Thema’s die haar inspireren zijn menselijke gestalten, dieren of elementen uit de natuur, waarbij de inspiratiebronnen bijvoorbeeld foto's kunnen zijn van natuurfotografen. Deze thema’s voert zij uit als objecten die je neer kunt zetten, dan wel om aan de wand of het plafond te hangen. Voor de afwerking van keramiek gebruikt zij diverse glazuren, soms in combinatie met acryl of pasta. Vaak zijn de werken kleurrijk en soms met humor. Sinds kort maakt zij ook sieraden van pvc-klei en objecten met kunsthars. Het zijn unieke stukken, van elk stuk wordt maar één exemplaar gemaakt. In overleg voert zij ook opdrachten uit in haar eigen stijl van keramiek.

Thea Botschuijver,  Bennekom

Thea’s werk kenmerkt zich door een uitbundig kleurgebruik. Ze werkt in haar schilderijen veel met gemengde technieken en de werken zijn figuratief met een neiging naar non-figuratief. Door dat veelvuldig toepassen van die technieken, waarbij diverse materialen op het doek worden aangebracht, ontstaat er een extra dimensie. Gekoppeld aan haar neiging tot abstractie levert dat kunstwerken op die veel ruimte laten voor de fantasie van de kijker. Haar werk blijft door die interactie tussen kunstwerk en beschouwer boeien.

Wim Dimmendaal, Bennekom

Werkte als industrieel-wetenschappelijk fotograaf voor research projecten van Shell en Marin. Voltooide daarvoor nagenoeg alle fotografie- en film opleidingen in ons land. Was adviseur voor 7 fotostudio’s in Saoedie Arabië; examinator vakfotografie voor het Ministerie van Economische Zaken; verzorgde voordrachten bij NASA over highspeed filmtechniek voor Shuttle lanceringen en was 11 jaar werkzaam als docent Fotografische Technologie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. De fascinatie voor kleuren en vormen in de ons omringende wereld, bracht hem ertoe om accenten daarin, te registreren met zijn camera. Dikwijls leidt dat tot vervreemdende weergaven waarmee hij aandachtspunten wil benadrukken. Een opname wordt dan zodanig vervreemd, dat hij lijkt terug te willen keren naar de oorspronkelijke kunst waaruit de fotografie is ontstaan. De schoonheid van het alledaagse is de drijfveer waarmee hij zijn beeldgevoel tot uitdrukking brengt. Daarbij geholpen door de huidige digitale beeld technieken.

Trudy van Eijk-Soeters, Wolfheze

Na de docentenopleiding tekenen en textiele werkvormen is zij deel gaan uitmaken van het Hilversums Ambachts Kollektief. Na de verhuizing naar Ede, werd zij lid van KEO en verwierf meer mogelijkheden tot exposeren. Zij maakt werken in potlood, pen en pastel, omdat deze meer illustratief zijn. Haar ruimtelijke totems van hout, worden meestal ook van illustratieve- en symbolische vormen voorzien. De werken in acryl, inkt en collagetechnieken zijn een mix tussen abstracte landschapsvormen en de surrealistische benadering van onderwerpen uit de natuur. Een voorbeeld daarvan is het kleine bekertjesmos dat dan als boom wordt weergegeven. De natuur is duidelijk haar grootste inspiratiebron. Ze lijkt nooit uitgekeken te raken op al die vormen en wezens.

Margaret Goretti, Rhenen

Margaret Gorettie is een veelzijdig kunstenaar. Haar grote passie is beeldhouwen. Ze gebruikt daarbij verschillende steensoorten, van speksteen tot serpentijn, albast en kalksteen. Haar werken zijn steeds uniek volgens het motto dat ze slechts uit de steen haalt wat er al in zit. Op een subtiele, bijna terloopse manier komt het menselijk lichaam vaak voor in haar werk. Daarnaast werkt ze met keramiek en in glas. Altijd op zoek naar de juiste vorm en kleur.

 

Manuela van Schaick
Keramiek
Thea Botschuijver
Schilderijen
Thea Botschuiver
Wim Dimmendaal
Fotografie
Wim Dimmendaal
Trudy van Eijk-Soeters
Tekeningen en schilderijen
Trudy van Eijk-Soeters
Margaret Goretti
Beeldhouwwerken
Margaret Rosetti
Data 24-05 t/m 26-05-2018
Tijdstip 13:00 - 17:00

Fotogalerij (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter