Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Joke Tel en Henny Ferwerda

25-09 t/m 27-09 & 02-10 t/m 04-10-2015

Joke Tel

Beeldhouwen is voor mij invulling geven aan een droom die ik als kind al had. Het zien van vormen, beelden in tegels, wolken of een muur van steen heb ik altijd gehad. 

Ik ben met klei begonnen maar het beeld wat ik dacht te zien in mijn hoofd werd al gauw in de klei te stijf of te saai. Ik miste de techniek van het kijken en opbouwen van een vorm . Ik ben toen, 10 jaar geleden, les gaan volgen in het bewerken van steen en werken in klei aan de hand van een model. Het hakken in steen maakte mij vrij van een vaste voorspelbare vorm.  De steen bracht mij door zijn eigenschappen in een creativiteit die nieuw was.

Het onvoorspelbare, in vorm en kleur maakt het spannend. De steen geeft weerstand en heeft zijn eigen wetten. Te hard slaan of een zwakke plek kan leiden tot een breuk. Dat is niet altijd een ramp, menig beeld werd er beter van. Ik werk het liefst in albast of harde serpentijn.

Mijn beelden zijn voornamelijk herkenbare vormen. Het lichaam blijft mij in alles het meest boeien. Ik heb een paar keer geëxposeerd, thuis en in atelier 10 in Ingen.

Afgelopen mei had ik mijn eigen expositie in het kunstgilde te Leersum. Ik heb nu 8 jaar les van Jan Dikhoff, in Kunsten Huis Zeist. Boetseren naar model en werken aan verschillende technieken zijn de onderwerpen van de meeste losse cursussen die ik nog met regelmaat volg. 

Mijn beelden mogen aangeraakt worden met een zekere respect voor de steen. 

Joke Tel

Henny Ferwerda

Henny laat zich bij het schilderen leiden door fantasie, gevoel, kleuren en intuïtie.  
Abstracte vormen, veelal bomen, een verlaten landschap, de zee. Werkt met kwast en paletmes in acryl op doek.

 

Exposanten Joke Tel
Henny Ferwerda
Soort werk Beelden en Schilderijen
Data 25-09 t/m 27-09-2015
02-10 t/m 04-10-2015
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter