Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

stuART’s EXPOSITIE

22-06 t/m 01-07-2018

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor onze expositie in de “Synagoge”, Kniphoek 14 te Buren op 22/6, 23/6, 24/6 en 29/9, 30/6 en 1/7 2018 van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Wij willen u graag kennis laten maken met ons nieuwe werk !

Helen Stuart met glas en keramiek

Helen Stuart is geboren in Batavia en is opgegroeid in het voormalig Nederlands Indië.

Na een periode van het vervaardigen van keramische objecten, gaat haar voorkeur nu uit naar glasobjecten al of niet in combinatie met keramiek en/of steen.

Haar scholing in het glasblazen in Leerdam heeft nu plaats gemaakt voor een ander segment uit de glaskunst, nl. het creëren van objecten middels fusing (smelten) en slumping (buigen). Hiervoor heeft zij opleidingen gevolgd bij Ellen Prinse en Frank van den Ham. Inmiddels heeft zij een aantal objecten gemaakt van glas in combinatie met keramiek en steen. Wat vooral opvalt in haar werk is haar veelzijdigheid en gevoel voor vorm, compositie en kleur.

Daarnaast experimenteert zij bij de composities in glas met metalen, zoals messing en koper. Glas leent zich er uitermate voor om de uitdaging aan te gaan voor het kleurexperiment in combinatie met andere materialen.

Geëxposeerd o.a. in Utrecht, Soest, IJsselstein, Nieuwegein, Buren, Benschop, Oudewater, Weesp, Woerden, Amsterdam (RAI) en Herentals (België).

Dick Stuart met beelden in steen

Dick Stuart is geboren in Alkmaar en houdt zich al vele jaren bezig met het vervaardigen van beelden in steen.

Na jarenlang onderricht in het ambacht van het “hakken” bij de Utrechtse beeldhouwer Rob Boekhoudt, heeft hij zich vooral bekwaamd in de wat hardere steensoorten.

Zijn werk is deels abstract en deels figuratief. De vormgeving staat centraal, vaak met de suggestie van beweging of verstilling. Accenten met “lijnen” zijn een terugkerend aandachtspunt in zijn werk en zorgen voor extra vormgeving in de ruimte.

Tevens vindt hij het van belang om veel aandacht te besteden aan de afwerking van zijn creaties.

Vaak laat hij zich inspireren door de natuur, dan weer is de vorm van de steen zijn inspiratiebron. Inmiddels heeft hij geëxposeerd in o.a. Utrecht, Nieuwegein, Buren, Benschop, Montfoort, IJsselstein, Weesp en Herentals en Kalmthout (België).

 

Exposanten Helen en Dick Stuart
Soort werk Beelden, Keramiek en Glas
Data 22-06 t/m 24-06-2018
30-06 t/m 01-07-2018
Tijdstip 11:00 - 17:00
Let op: afwijkende openingstijden

Impressie

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter