Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Helma Groot en Ineke Heijmans

04-10 t/m 06-10-2019

Onze expositie laat werk zien dat enerzijds geaard is en anderzijds luchtig.

Ineke Heijmans werkt met hout en bewerkt dit tot het de vorm heeft die haar bevalt. Ze werkt door tot het hout haar het gevoel geeft dat het goed is.

Helma Groot  werkt met diverse materialen en technieken. Op dit moment is zij geobsedeerd door vleugels. Groot, vaak luchtig van materiaal en krachtig tegelijk. De vleugels van de zeearend met hun enorme spanwijdte zijn haar inspiratie.

Vleugels kunnen niet eeuwig blijven vliegen en hebben de bomen nodig om op aarde te landen. Zo vonden Ineke en Helma elkaar en ontstond het idee om samen te exposeren.

Helma Groot

Ik  hou er van nieuwe materialen en technieken uit te proberen. Te spelen met vorm, kleur en textuur. Hergebruik van oude materialen, upcycling en experimenteren doen mij de tijd vergeten. De natuur, vergankelijkheid en zijn in het Nu, vormen mijn inspiratiebron.  Steeds kom ik terug  op de vorm van vleugels, grote krachtige vleugels . Mijn atelier is een heerlijke plek vol met materialen en gereedschappen die gebruikt en ontdekt willen worden. Uitvogelen en experimenteren doe ik tot ik in een flow raak en tijd niet meer bestaat. Als een monnik werk ik dan door tot het iets wordt dat af komt en af moet. Mijn rust vind ik door steeds terug te gaan naar de vorm van vleugels.

 Vleugels  staan voor mij symbool  voor zorgzaamheid: onder moeders Vleugels dan  je Vleugels uitslaan en Vleugels krijgen. Vrijheid! Hoe fijn is dat.

Kom een vleugje meegenieten in Buren van 4-10 t/m 6-10-2019.

Ineke Heijmans

Wie ben ik, wat doe ik?
Geen beeldend kunstenaar, geen meubelmaker.
Wat dan wel? Hout bewerker....
Hout is iets moois
Bomen omvatten het hele leven, met de wortels in de aarde, met de kroon in de "hemel".
In de herfst zich terug trekken om in het voorjaar weer uit te lopen.
Zo is ook het leven: Af en toe je in de hemel wanen, maar soms weer terug op of zelfs in de aarde. De manier waarop ik op een bepaald moment met mijn beeld/ hout bezig ben geeft weer wat er op dat moment in mijn leven speelt. In het begin zocht ik hout uit en liet me vooral door het hout leiden. Nu ga ik (meestal) uit van een idee en probeer dat uit te voeren. De beelden hebben geen titel. Soms zijn ze  functioneel, maar ook dan vertellen ze een verhaal op hun eigen houtje.
Of is het mijn houtje ?

Website : www.ineke-heijmans.nl

 

Exposanten Helma Groot
Ineke Heijmans
Soort werk Objecten
Data 04-10 t/m 06-10-2019
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter