Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Nico Peeters, Jan Heijink en Maria de Bruin

13-10 t/m 15-10-2017

Nico Peeters (geboren op 14 juli 1949 te Rotterdam) : “Een industriële omgeving vormt een onuitputtelijke bron van onderwerpen, elk met zijn eigen sfeer. Sfeer beperkt zich niet tot de natuur; alles is daarmee omgeven in licht en schaduw, kleur, geur, geluid, vorm en reflectie, vaak associërend aan herinneringen. Sfeer is niet onder woorden te brengen, maar het is wezenlijk aanwezig en voor wie zich ervoor openstelt, betekent het een onbetaalbare schat.” Nico schildert zeer realistisch, waarbij hij geen concessies doet aan de natuur van de weergave, maar er is ook impressionistisch werk van zijn hand. Altijd met liefde voor het onderwerp.

De verzameling schilderijen van Jan Heijink (geboren 8 oktober 1948 in Oldebroek) vormt een illustratie van de woorden van Peeters. Sedert enige jaren koppelt hij zijn treinenhobby aan het in opdracht laten schilderen en aan verzamelen van schilderstukken met spoorse onderwerpen. Uitgevoerd in verschillende verfsoorten en technieken en uit verschillende tijden en landen.

In groot contrast hiermee staat het werk van Maria de Bruin.  Haar beeldhouwwerk is abstract. Zij zegt daarover: “Bij beeldhouwen creëer je de gewenste vorm door materiaal weg te hakken, daarbij geeft de steen de grens aan. Om vanuit een ruwe, koude, harde en schijnbaar onvervormbare steen een beeld te laten ontstaan dat warmte uitstraalt, is steeds weer een bijzondere ervaring. Bij de keuze van mijn onderwerpen laat ik me vooral leiden door mijn gevoel. Daarbij probeer ik probeer de spanning tussen ronde vormen en scherpe lijnen in balans te brengen.” Maria is opgegroeid en woont nog in Schalkwijk. Door een gezin en de eigen baan heeft zo pas op latere leeftijd de ruimte ontdekt om haar creatieve aspiraties gestalte te geven.

 

Exposanten Nico Peeters
Jan Heijink
Maria de Bruin
Soort werk Schilderijen en beelden
Data 13-10 t/m 15-10-2017
Tijdstip 13:00 - 17:00

Fotogalerij

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter