Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Gina Gerritsen & Han van Balgoijen

27 t/m 29 juni en 4 t/m 6 juli 2014

De expositie van het werk van Han van Balgoijen (schilderijen) en Gina Gerritsen (schilderijen en sculpturen) toont zowel de overeenkomst als de tegenstelling die zij in hun werk hebben.

Beide zijn geïnspireerd door de mens en beelden dit uit in hun werk, soms duidelijk maar vaak ook minder opvallend zichtbaar.

De tegenstelling in de wijze van werken van beide kunstenaars uit Nieuwegein zorgt echter voor een grote diversiteit aan werken die hier samenkomen tot een kleurrijke boeiende expositie.

Gina Gerritsen

Gina Gerritsen laat zich door haar onderwerp inspireren om deze steeds op andere wijze weer te geven. In haar schilderijen wordt de mens of aspecten daarvan op surrealistische, figuratieve of stilistische wijze weergegeven. Daarbij laat zij graag de grote zeggingskracht van minder spreken. Eenvoud bepaalt het beeld.

Ook bij de 3d-objecten komt de mens in beeld. De sculpturen worden daarbij teruggebracht tot eenvoudige figuren in (on)gebruikelijke (ver)houdingen.

Han van Balgoijen

De schilderijen van Han van Balgoijen ontstaan door naar levend model te werken.

Uit spontane impressionistische “drie minuten standen” schetsen van het model ontstaat de compositie van het schilderij.

De kleurrijke olieverfschilderijen van Han herinneren slechts nog vaag aan het originele model en geven de kijker een impressie door het gebruik van kleur, gelaagdheid, ritme, ruimte en structuur.

Openingstijden

De expositie in de Synagoge Buren is te bezichtigen van 27 juni t/m 6 juli op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Meer informatie

www.ginagerritsen.nl en han.vanbalgoijen.net

 

Exposanten Gina Gerritsen & Han van Balgoijen
Soort werk Schilderijen en beelden
Data 27 t/m 29 juni 2014
4 t/m 6 juli 2014
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter