Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Schilderijen en tekeningen van Gabriele Dahlhoff

14-08 t/m 23-08-2020

„Het blauw induiken“

Mijn naam is Gabriele Dahlhoff, ik kom uit Duitsland waar ik op dit moment ook woon en werk, maar sinds mijn kinderdagen ben ik regelmatig in Nederland waar ik als jong meisje voor het eerst met mijn Friese grootmoeder naartoe kwam, en later met onze ouders, familie, partners en vrienden,en nu met de derde generatie.

Nederland is mijn „Schilderland“ vanwege de lange schildertraditie, de prachtige, lichtblauwe hoge hemel en het bijzondere licht. Hier haal ik het liefst mijn inspiratie op. En ik heb mijn liefde voor Buren en de Betuwe ontdekt waar ik ook deze zomer nieuwe schilderijen en tekeningen in de Synagoge zal tentoonstellen.

Ik ben autodidact en probeer onafhankelijk van hedendaagse kunst richtingen authenciteit en individualiteit in mijn schilderijen te bewaren. Ik schilder naar waarneming, herinnering of in verbinding met een ervaring of indruk die ik opdoe, en probeer deze indrukken en gevoelens op het doek vorm te geven.

Het liefst schilder ik met acryl,maar combineer met andere gemengde technieken, potlood, pastel, krijt, altijd direct op het doek. Ik schilder graag kleurrijk-expressief en meestal figuratief; de portretten zullen geen exacte afbeeldingen van het model zijn, maar ik neem de vrijheid om met mijn impressies te spelen en deze op het doek zichtbaar te maken. De mens in zijn omgeving, vaak met een fiktieve achtergrond is altijd de middelpunt van mijn schilderijen.

Dit jaar heb ik de bijzondere kleurgebruik van de Native American Painters ,de Indiaanse schilders van Noord- Amerika, leren kennen en hun prachtige, kleurrijke en krachtvolle schilderijen. Onder deze indruk heb ik heel veel nieuwe inspiratie gevonden die zich in de loop van dit jaar in mijn schilderijen weerspiegelt. Is het blauw al bij de Oud-Nederlandse schilders en grote meesters voor mij een uitdaging geweest zo is het dit jaar in combinatie met de kleuren van de Native Painters mijn absolute favoriet. Ik ben zogezegd het blauw ingedoken!

De geschilderden figuren en portretten kijken naar de bezoeker en de bezoeker in de expositie kijkt naar hun. En voor een „ogen“-blikje onstaat weer een andere bijzondere soort van verbinding.

Schilderen is voor mij een passie die met mijn vader ,die het liefst landschappen schilderde, begon. En het witte of zwarte doek blijft voor mij een uitnodiging voor creativiteit en een altijd nieuw en spannend avontuur tegelijk.

Dus bent u van harte welkom in de Synagoge van Buren waar ik ook deze zomer met groot plezier recente werken en schilderijen van de verleden twee jaar exposeer.

Ik verheug me op uw bezoek,graag kunt u ook even rondkijken op mijn pagina.:

Website: gabrieledahlhoff.exto.nl

 

Exposant Gabriele Dahlhoff
Soort werk Schilderijen en tekeningen
Data 14 t/m 16 augustus 2020
21 t/m 23 augustus 2020
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor een vergroting)

Gerelateerde links

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter