Schilderijen en tekeningen van Gabriele Dahlhoff

9-11 AUG & 16-18 AUG 2019

Mijn naam is Gabriele Dahlhoff, ik werd geboren in Duitsland waar ik op dit moment ook woon en werk, maar sinds mijn kinderdagen heb ik een sterke binding met Nederland waar ik nu regelmatig ben en exposeer.

Als jong meisje kwam ik voor het eerst met mijn Friese grootmoeder naar Nederland,en later met onze ouders,familie,partners en vrienden.

Nederland is mijn „Schilderland“ vanwege de lange schildertraditie,de prachtige hoge hemel en het bijzondere licht. Ik houd van de natuur en cultuur van mijn buurland en haal veel inspiratie op als we aan zee zijn op het Zeeuwse Walcheren of in een van de mooie oude steden .

En dan heb ik mijn liefde voor Buren en de Betuwe ontdekt waar ik ook deze zomer mijn nieuwe schilderijen en tekeningen plus een kleine aantal schilderijen in overzicht uit de verleden 5 jaar zal tentoonstellen.

Ik ben bewust autodidact en probeer onafhankelijk van hedendaagse richtingen mijn authenciteit en individualiteit in mijn werken te bewaren. Ik schilder naar mijn waarneming of herinnering en probeer mijn indrukken en gevoelens op het doek vorm te geven.

Het liefst schilder ik met acryl,maar combineer met andere gemengde technieken, potlood, pastel, krijt, altijd direct op het doek.

Mijn schilderijen zijn kleurrijk-expressief en meestal figuratief. Mijn portretten zijn geen exacte afbeeldingen van het model,maar ik neem de vrijheid om met mijn impressies te spelen en deze zichtbaar te maken. De mens in zijn omgeving of voor een fiktieve achtergrond staat centraal. Dit jaar heb ik veel met de kleuren blauw, geel en groen gewerkt en me laten inspireren door de kleuren van oude Nederlandse klederdrachten. Het blauw staat voor de hemel en de zee, het geel voor de zand en de duinen,het groen voor de polders en landschappen.

De geschilderden figuren kijken naar de bezoeker en de bezoeker kijkt naar hun.  En voor een „ogen“-blikje onstaat een bijzondere verbinding.

Schilderen is voor mij een passie sinds ik met mijn vader,die aquarel landschappen schilderde, begon kleine mannetjes op papier te zetten.

Het witte of zwarte doek blijft voor mij een uitnodiging voor creativiteit en een uitdaging en avontuur tegelijk.

Dus bent u van harte welkom in de Synagoge van Buren waar ik ook deze zomer met groot plezier mijn werken zal exposeren :

9-11 augustus 2019 en 16-18 augustus 2019

Ik verheug me op uw bezoek, graag kunt u ook even rondkijken op mijn pagina.:

Website: www.gabrieledahlhoff.exto.nl

 

Exposanten Gabriele Dahlhoff
Soort werk Schilderijen en tekeningen
Data 09 t/m 11 augustus 2019
16 t/m 18 augustus 2019
Tijdstip 13:00 - 17:00

 

Impressie (klik voor een vergroting)

 

Gerelateerde links

 

Bezoekadres
Kniphoek 14
4116 BX - Buren (Gld)
Route informatie...

Openingstijden exposities
Vrijdag 13.00 - 17.00
Zaterdag 13.00 - 17.00
Zondag 13.00 - 17.00
Let op: exposanten kunnen afwijken van de standaard openingstijden, dit wordt dan op de pagina zelf vermeld.

Contact verhuur
Weymy Theunissen
Kniphoek 12
4116 BX - Buren (Gld)
0344 - 572151
verhuur@synagogeburen.nl

Contact secretariaat
Stichting Beheer Synagoge Buren
Buitenhuizenpoort 3
4116 CA - Buren
0344 - 846281
info@synagogeburen.nl

Bankrekening: 3131.18.701
IBAN: NL47RABO0313118701

Twitter Volg ons op Facebook

Twitter

Volg ons op Twitter