Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

'Mooi daar' - Leslie Oostveen & Martine Kuijsten

12-09 t/m 14-09-2014

Martine Kuijsten - Tekeningen

Martine Kuijsten maakt tekeningen van dieren. In haar ogen zijn dieren en mensen niet zo verschillend. We leven op dezelfde aarde, in dezelfde levenscycli, met ups en downs, beproevingen en uitdagingen…. In deze expositie laat ze enorm grote tekeningen zien. Bij een eerste blik lijkt elke tekening een vervreemdende blow-up van de werkelijkheid. Pas bij toenadering valt de broosheid op: je kunt als toeschouwer het dier in de ogen kijken en heel dichtbij de huid of vacht komen. Hoe dichterbij je het werk nadert, hoe meer je ziet dat deze huid of vacht van de dieren bestaat uit slechts grafiet op papier. Meer is het niet. En die observatie geeft de grote, imposante werken ineens een tastbare kwetsbaarheid. Je kunt de hand van de maker volgen; ieder detail, iedere lijn, iedere aarzeling of gewaagde potloodstreep  valt in het oog.  Het diepe zwart, dat bestaat uit vele lagen ingewreven grafiet op golvend loshangend papier, vormt zo een nieuwe huid. Niet alleen ben je dichter bij het dier dan je in het echt zou overkomen, je staat ook heel dicht bij  het ontstaansproces. Hierdoor worden deze tekeningen verrassend toegankelijk.

Leslie Oostveen - Fotografie

Leslie Oostveen wandelt/kuiert/ijsbeert/stapt/stiefelt/schrijdt/loopt om/sjouwt rond/slentert/zwerft en fotografeert onderwijl de wereld om hem heen (zoals die zich aan hem openbaart). Hij zoekt naar een bepaalde spanning of sfeer door bijvoorbeeld bijzonder licht te vangen. Techniek is en wordt steeds belangrijker in het proces dat hierop volgt maar het eerste beeld blijft altijd leidend.

Zo komen filmische decors tevoorschijn waarin het lijkt of er iets staat te gebeuren of juist net is gebeurd. Verlaten landschappen met af en toe een dier, waarin altijd ruimte is om te verdwijnen.

 

Exposanten Martine Kuijsten & Leslie Oostveen
Soort werk Tekeningen en foto's
Data 12 t/m 14 september 2014

Fotogalerij (klik voor een vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter