Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

De kwetsbare mens

5-6 en 12-13 oktober 2013

In de twee aankomende weekenden zullen in de oude synagoge van Buren drie kunstenaars enkele van hun werken tentoonstellen: Lydia van den Heuvel, Misha Blom en Jeroen Moen.  Voor Lydia en Misha is het niet de eerste keer dat ze op deze locatie exposeren. Voor Jeroen, tevens een waar bloemenkunstenaar, is het wel de eerste keer.

Lydia van den Heuvel

Lydia van den Heuvel schildert mensen zoals zij ze tegenkomt. Haar portretten tonen het menseigen verlangen naar erkenning, warmte en geborgenheid. Ongeacht wie ze voor zich heeft; de grote directeur of de kleine winkelier. Haar werk is indringend, en soms zelfs confronterend. 

Misha Blom

Misha heeft zijn technisch kunnen ontwikkeld bij zijn moeder en leermeester Lydia. Net als voor Lydia is de mens een belangrijk onderwerp voor Misha. Een belangrijk thema is de vervreemding; de mens die buiten geijkte kaders leeft omdat hij  niet anders  kan en wil. Misha heeft een geheel eigen stijl, zijn werk heeft een grote zeggingskracht, en getuigt van een groot gevoel voor humor.

Zowel Lydia als Misha wonen en werken vanuit 'Kunsthof de Heuf', een tijdloze buitenplaats langs de stadswal van het vestingstadje Buren. 

Kunsthof de Heuf - De kunst van vergaderen en overnachten - www.kunsthofdeheuf.nl

Jeroen Moen

Het werk van Jeroen heeft een naieve, sprookjesachtige sfeer. Als men naar zijn werk kijkt, krijgt men het gevoel even uit het leven van alledag te worden getrokken. Tegelijkertijd wordt ons een spiegel voorgehouden, en laat het werk ons zien hoe we ons soms als kleine verwende kinderen gedragen. Humor speelt daarbij een belangrijke rol.

Jeroen is als begenadigd bloemist, eigenaar van Galerie Moen, een knusse sfeervolle winkel in het centrum van Buren.

Galerie Moen - De kunst van bloemen en wonen - www.galeriemoen.nl

Omdat Lydia, Misha en Jeroen alle drie geïnspireerd worden door de kwetsbare mens, is dat dan ook het thema van hun groepsexpositie.

 

 

Exposanten  Lydia van den Heuvel
Misha Blom
Jeroen Moen
Soort werk Schilderijen
Data 5-6 en 12-13 oktober 2013
Tijden 14:00 - 17:00

Bezoeken

U kunt de expositie van 14:00 tot 17:00 gratis bezoeken op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober en volgende week op, zaterdag 12 en zondag 13 oktober.

Fotogalerij (klik voor een vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter