Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Elly Mioch

01-11 t/m 02-11-2014

Elly Mioch exposeert ‘The Big Five’ 1 en 2 november 2014 in de synagoge in Buren (Gld)

Elly Mioch is in 2004 afgestudeerd aan de academie der schone kunsten in Arendonk (België) in het vak tekenen en schilderen en heeft 4 jaar keramiek gestudeerd aan dezelfde academie. Haar werk is abstract realistisch te noemen. Ze maakt bij voorkeur gebruik van heldere kleuren. Inspiratie haalt Elly uit wat ze ziet, leest en hoort. Vooral mensen en dieren in hun dagelijkse leefomgeving intrigeren haar. Het leven met mooie en angstige momenten is bij ieder mens en dier aan zijn houding en gelaatsuitdrukking te zien. Dit legt Elly graag vast.

Dat heeft dan ook geresulteerd in de expositie ‘the Big Five’. Een portret van de grote vijf, zowel close-up met verf op doek, als driedimensionaal in beeld, aangevuld met de bijbehorende wereldbevolking en hun wereldculturen. Elly legt uit waarom zij gekozen heeft voor dit thema: “The Big Five is groot, reusachtig en sterk. Het is begonnen met de leeuw. De leeuw is een vechter voor overleving, met uitroeien bedreigd, groot en intrigerend met een krachtige uitstraling. Deze uitstraling moest ik in beeld vangen. Voor de complete expositie heb ik uren studie gedaan in de dierentuin. Daar vergaar ik kennis over kleuren, gedrag en houding, maar ook over samenleefvormen en groepsdynamieken. Alles is van grote toegevoegde waarde voor de compositie.”

De expositie bestaat uit schilderijen en beelden. “Ik heb geprobeerd om dat wat ik op het platte vlak schilder ook om te zetten in 3D. Dat wat is geschilderd wilde ik kunnen voelen en aanraken. Met de serie keramische beelden van ‘The Big Five’ die getoond wordt op de expositie is dat werkelijkheid geworden.” Naast de kunstexpositie van Elly Mioch zelf zijn er ook beelden van Jos Heerkens te bekijken. Jos Heerkens is afgestudeerd keramist aan de academie der schone kunsten in Arendonk. Zijn werk is meer abstract en constructief.

 

Exposant Elly Mioch
Soort werk Schilderijen en beelden
Data zaterdag 1
zondag 2 november
Tijden 12:00 - 17:00

Meer informatie over de werken van Elly Mioch en informatie en data m.b.t. schilderworkshops is te vinden op www.dehooimijt.nl

Atelier de Hooimijt
Kunstenaar Elly Mioch
Milrooiseweg 24
5258 KH Berlicum
Tel 073-5034476

info@dehooimijt.nl
www.dehooimijt.nl

Fotogalerij

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter