Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Cobie Schoneveld & Cecile Bank

14-05 t/m 17-05-2015

Cecile Bank: Schilderijen, tekeningen en grafiek

Geboren in 1961 te Voorburg, woonachtig in Rotterdam.

Op dit moment werk ik veel met 'bomen' en 'vogels'.

De structuren en vormen van bomen en hoe ze in de ruimte staan inspireert mij. Ik maak er wel een eigen verhaal van, waarin de boom een rol speelt. De ene keer levert dat toch een redelijk herkenbaar 'landschap' op, maar meestal is het werk associatief en enigszins vervreemdend.

Ik zie elk onderwerp als een aanleiding om te laten zien dat de wereld om ons heen niet op eenduidige wijze te benaderen is. Ik wil graag het onvanzelfsprekende, ongrijpbare laten zien. Het gaat mij om het verbeelden van het 'wezen' van de dingen, dat diep verborgen zit.

Er 'vliegen' ook steeds vogels rond in mijn werk. Inmiddels is er een hele serie vogels op kleine doeken ontstaan. Ze hebben natuurlijk ook iets met 'ruimte' te maken. Het gaat mij niet om het uitbeelden van een specifiek soort, maar meer om het vogelkarakter of het verbeelden van een gemoedstoestand. Ik speel daarbij ook met de herkenbaarheid. Wanneer is het nog een vogel?

Ik zie mijn werk als tekeningen, hoewel ik teken- en schildertechnieken combineer en vaak op doek werk. Mijn stijl is vrij grafisch waarin zwarten en witten de boventoon voeren. Kleur pas ik subtiel toe.

De afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de grafiek. Met name etsen en houtsnede. Ik gebruik daarbij zo min mogelijk giftige materialen.

Mijn grafiek bestaat uit unieke afdrukken of kleine oplages.

Sinds 1989 ben ik actief als beeldend kunstenaar

www.cecilebank.nl

Cobie Schoneveld - Beelden

Geboren in 1946 te Katwijk aan Zee, woonachtig in Rotterdam

Stoeien met steen. Creatief bezig zijn, o.a. boetseren, was naast haar  werk in de sociale sector één van haar hobby’s.

Een vakantie in Toscane in 2001 was de ommekeer in haar creativiteit. In Pietrasanta, het centrum voor hedendaagse beeldhouwers uit de gehele wereld, kwam ze in aanraking met het werken met marmer uit de nabij gelegen marmergroeve van Carrara.

Na haar pensionering in 2005 kreeg zij meer tijd zich verder te ontwikkelen in de technieken van het beeldhouwkunst en van haar hobby haar ‘werk’ te maken.

Sedertdien keert Cobie ieder jaar 1 tot 2 maanden terug naar Pietrasanta, om er onder toeziend oog van beroemde beeldhouwers haar technieken op peil te houden.

Het werk van Cobie Schoneveld kenmerkt zich vooral door figuratieve sculpturen waarbij de mens en zijn zoeken naar evenwicht centraal staat. Dat zo’n zoektocht ook abstract kan worden verbeeld, weet Cobie als geen ander weer te geven in vloeiende minimale bewegingen.

De beelden zijn vervaardigd uit diverse steensoorten als marmer, Belgisch hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn.

Voor Cobie is ieder beeld  een uitdaging; zoektocht naar nieuwe mogelijkheden en beperkingen.

Meer info zie www.cobieschoneveld.nl

 

Exposanten Cobie Schoneveld
Cecile Bank
Soort werk Cecile Bank: Schilderijen, tekeningen en grafiek
Cobie Schoneveld - Beelden
Data 14 t/m 17 mei 2015
Tijdstip 13.00 - 17.00 uur

Let op: Ook geopend tijdens hemelvaartsdag op donderdag 14 mei

 

Fotogalerij (klik voor een vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter