Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Christien Ditmar uit Ingen

01-07 t/m 10-07-2016

Ik beeldhouw nu alweer 15 jaar. Mijn favoriete steen is (wit) albast. Dat is goed te bewerken en heeft als meerwaarde dat het (zon)licht er doorheen valt.

Ik heb les gehad van Janneke Boon in Veenendaal, Zij heeft mij behalve leren hakken ook geleerd hoe met gereedschap om te gaan. Het vormen kwam vanzelf. Driedimensionaal denken is onmisbaar voor een beeldhouwer. Vormideeën ontstaan soms tijdens het bewerken van de steen maar kunnen gaandeweg ook weer voor nieuwe ideeën verlaten worden.

Vaak word ik geïnspireerd door de natuur, maar ook door vormen die geen verband houden met de werkelijkheid.

Voordat ik met beeldhouwen begon heb ik in olieverf geschilderd, en door mijn vader geïnspireerd tekende ik als kind al heel aardig. Mijn creativiteit heb ik zowel van mijn vader als van mijn opa van moeders kant. Mijn opa Dirk Kisjes kon goed tekenen. Met zijn tekeningen heeft hij echter nooit iets gedaan.

Vandaar dat ik nu mijn beelden samen met zijn tekeningen (die inmiddels al honderd jaar oud zijn) wil exposeren in de Synagoge. Op deze wijze kan ook zijn prachtig werk door iedereen bewonderd worden. Noem het een postuum eerbetoon.

Ik hoop u te zien in de Synagoge, 1-2-3 juli en/of  8-9-10 juli

Christien Ditmar.

 

Exposant Christien Ditmar
Soort werk Beelden in steen
Data 1 t/m 3 juli 2016
8 t/m 10 juli 2016
Tijdstip 13:00 - 17:00

Fotogalerij

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter