Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Marie-Louise Backhuijs en Wil Jongstra

13-04 t/m 15-04-2018

Marie-Louise Backhuijs en Wil Jongstra hebben al tweemaal samen mee gedaan aan de Kunstgein Atelierroute in Nieuwegein.  Marie-Louise met glaskunst en Wil met schilderijen. Verrassend waren de reacties hierop. De kunstwerken van beiden sluiten dan ook mooi op elkaar aan en zo is ook het idee ontstaan voor deze gezamenlijk expositie.

Marie-Louise Backhuijs

Marie-Louise heeft al lang een voorliefde voor glas als materiaal om haar creativiteit vorm te geven. Nadat ze ooit met zeefdrukken is begonnen heeft ze daarnaast voor het eerst bij Glasblazerij  Gilbert in Eindhoven kennis gemaakt met glas. In de jaren daarna heeft ze verschillende workshops gevolgd, onder andere bij Tetterode in Amsterdam en bij Ellen Prinse. Daarnaast schildert ze af en toe abstract en kleurrijk bij Paul Kamphuis. Nu maakt ze vooral schalen en wandobjecten van glas. Haar werk is vooral abstract en kenmerkt zich door het gebruik van sprekende kleuren.

Wil Jongstra

Wil Jongstra is in 1990 begonnen met schilderen en dit is langzamerhand uitgegroeid tot een echte passie. Begonnen met figuratief is zij steeds meer abstract gaan schilderen. Zij werkt voornamelijk met acrylverf en maakt daarbij ook vaak gebruik van andere materialen, zoals zand, papier, medium etc. Schilderen is voor haar altijd een zoektocht naar een balans tussen vorm, structuur en kleur.

Zij vindt haar inspiratie in de natuur en dingen om haar heen. Zo is zij altijd op zoek naar een mooi lijnenspel, kleuren en vlakken. Dit is vaak terug te zien in haar werk, dat veelal rust uitstraalt.

Wil u meer van haar werk zien kijk dan op www.wiljongstra.nl

Gerelateerde links

Exposanten Marie-Louise Backhuijs
Wil Jongstra
Soort werk Glaskunst & Schilderijen
Data 13-04 t/m 15-04-2018
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter