Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Mary-Ann Arentz & Wytske Bolt - "Naamloos"

02-03 t/m 04-03-2018

“Naamloos” is de titel van de expositie die Mary-Ann Arentz en Wytske Bolt in 2018 in de Synagoge in Buren zullen brengen. De titel verwijst enerzijds naar het veelgebruikte “zonder titel” bij de naamgeving van kunstwerken, anderzijds naar het onderwerp van de expositie: een hedendaags thema vormgegeven door middel van een ruimtevullende installatie en video-kunstwerk.

Wytske Bolt

Wytske Bolt’s voorliefde voor kunst ontstond al in haar jonge jaren. Na een aantal losse creatieve cursussen gevolgd te hebben, begon zij in 1996 aan de opleidingen "Fotografische beeldtechnieken” en "Grafisch ontwerpen". Met deze bagage ging zij aan de slag als grafisch vormgever voor drukwerk, en later ook websites. Van 2003 tot 2006 volgde zij de opleiding "Beeldende Route" van het Utrecht Centrum voor de Kunsten. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kunstenaar. In 2010 won zij de Artibusprijs, en in 2011 werd zij hiervoor nogmaals genomineerd.

Wytske’s werk kenmerkt zich door gebruik van alledaagse voorwerpen en eenvoudige basisvormen. Beweging, geluid en techniek spelen daarbij een belangrijke rol, evenals mathematische principes.

Mary-Ann Arentz

Mary-Ann Arentz is na haar wereldreis begonnen met de opleiding “Beeldende Route” bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten, waar zij Wytske leerde kennen. Sindsdien werkt zij, naast haar zelfvoorzienende boerderij, in klein verband in een atelier in Houten.

Haar werk speelt zich met name af op het platte vlak, met een enkel uitstapje naar ruimtelijk werk en installaties. In 2015 volgde zij een opleiding rond videoproduktie en –editing, sindsdien is zij bezig met het gebruiken van deze vorm van kunst in haar werk.

Geïnspireerd door onder andere werk van Bill Viola en Steve McQueen en een bezoek aan de Biënnale in Venetïe, alsmede naar aanleiding van haar wereldreis en de met Wytske gedeelde betrokkenheid bij hedendaagse problematiek, begonnen zij in 2017 met de ontwikkeling van “Naamloos”.

 

Exposanten Mary-Ann Arentz
Wytske Bolt
Soort werk Wytske - Installatie
Mary-Ann – tekeningen, schilderijen en mixed media
Data 02-03 t/m 04-03-2018
Tijdstip 12:00 - 17:00

Let op: Aangepast openingstijd vanaf 12.00 uur


klik voor een vergroting


Videotrailer

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter