Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Alies Blokland

11-12 t/m 13-12-2020

Alies BloklandAlies Blokland exposeert in Synagoge Buren, met aquarellen en schilderijen

Ik ben geboren in de Krimpenerwaard, en opgroeiende in het Groene Hart heb ik mijn liefde voor open landschap, water, wilgen en overweldigende luchten ontwikkeld. De afgelopen jaren woonde ik lange tijd in Buren, tegenwoordig in Culemborg. In die tijd ontstond ook een liefde voor het Betuwelandschap en het geheim van de rivier.

Het liefst loop ik door het landschap en maak ik schetsen of kleine aquarellen onderweg. Indrukken schrijf ik erbij, ernaast, eronder en deze werkjes zijn de basis voor mijn werk in groter formaat. In mijn atelier kies ik vaak voor ‘groot’ en vaak voor ‘aquarel’ , dit omdat ik hierdoor  krachtig en losser ga schilderen.

Het bijzondere van aquarel is, dat er een transparantie bestaat in de kleuren, en daardoor ontstaan er verschillende lagen op het papier. Tegelijkertijd heeft waterverf een soort eigen wil. Het doet van alles met het water en mengt zich met heel onverwachte en verrassende effecten.

De sfeer van het moment en de lichtval, vind ik momenteel belangrijker dan een keurig opgezet precies kloppend schilderijtje.

Schoonheid die via mijn werk naar jou toebeweegt….ik ben blij als ik merk dat iets in mijn werk de ander ‘raakt’.

 

Exposant Alies Blokland
Soort werk Aquarellen en schilderijen
Data 11-12 t/m 13-12-2020
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie (klik voor volledige weergave)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter