Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Ali Koers - Ter Herinnering

03-03 t/m 05-03-2017

Portretten van dierbaren die zijn overleden, dat zijn de portretten die we het meest koesteren. Ons leven lang dragen we ze met ons mee, als fotootje in onze portemonnee of in een lijst op de muur. Het zo beminde, onvervangbare gezicht van de verloren geliefde moet herinnerd blijven.. Altijd.

Kunstenaars hebben het voorrecht en soms de behoefte om zelf vorm te geven aan deze herinnering. De Romeinse schrijver Plinius de Oudere beschreef hoe de pottenbakker Butades een reliëf maakte voor zijn dochter, ter herinnering aan haar geliefde die ter oorlog trok en sneuvelde. Francis Bacon schilderde een drieluik als monument voor zijn geliefde George.

In 2007 overleed mijn dochter.
Op basis van de laatste foto's die van haar genomen zijn, begon ik te zoeken en te experimenteren om haar beeld vast te leggen. Het was een zoektocht met vallen en opstaan, met allerlei materialen en technieken, met en zonder kleuren.  Mijn doel was om het punt te bereiken waarin ik het gevoel had alsof haar blik de mijne beantwoorde.
Ik maakte in totaal twee en veertig portretten, één voor elk jaar van haar leven.

Vanaf het begin wilde ik een videofilm van deze portretten maken. Op deze manier hoopte ik beter haar essentiële wezen, haar altijd snel wisselende stemmingen, de lichten en schaduwen op haar lieve gezicht te kunnen vangen. Met hulp en support van mijn zoon, haar broer, heb ik dit kunnen realiseren.

Mijn portretten en de video kunnen bij de bezoeker eigen herinneringen oproepen. U wordt uitgenodigd om daar in de stille ruimte van de Synagoge de tijd voor te nemen.

 

Exposant Ali Koers
Soort werk Schilderijen en tekeningen
Data 3 t/m 5 maart 2017
Tijdstip 13:00 - 17:00

Let op: Aangepaste openinstijden voor zondag 5 maart, namelijk van 13.00 - 16.00 uur

 

Impressie

     

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter