Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Alda Hutten en Gerard van Straten

15-05 t/m 24-05-2020

Alda Hutten

Ik ben altijd een creatief persoon geweest. Naast werken en gezin begon, 15 jaar geleden,  deze creatieve kant zich weer te roeren. Ik vond in beeldhouwen mijn passie.

De cursussen bij het UCK ( Utrecht centrum voor kunsten) onder leiding van 2 heel goede kunstenaars  hebben mij veel geleerd over vormgeving.

Om technisch goed te kunnen beeldhouwen ben ik daarna overgestapt naar cursus steenhouwen. Het is een lust om te ervaren wat er technisch allemaal mogelijk is en om dit te gebruiken bij het maken van mijn beelden.

Mijn inspiratie haal ik uit alledaagse dingen  of een onderwerp uit de samenleving alwaar ik probeer, na vaak veel denkwerk, dit om te zetten in vormgeving.  Iets creëren zit altijd in mijn gedachten. De uitdaging zit in het realiseren hiervan.

Website: aldahutten.exto.nl

Gerard van Straten

Mijn interesse voor het aquarelleren is gevormd door de schilderlessen die ik volgde tijdens de laatste jaren van de lagere school te Vianen. Daar maakte ik kennis met de aquareltechniek, die gegeven werd door de bekende Viaanse kunstenaar Ary Baggerman.

Na mijn pensionering heb ik het aquarelleren weer opgepakt.

Momenteel volg ik al meerdere jaren, binnen schildersgroepen lessen en workshops van Dordrechtse kunstenaars. Die kunstenaars, ieder met hun specifieke kennis en ervaring, maakten het in korte tijd mogelijk mijn kennis te verdiepen en geleidelijk een eigen stijl te ontwikkelen.

Met gebruikmaking van mijn kleurenpalet is het maken van landschappen met zijn Hollandse luchten, alsook mijn passie voor maritieme onderwerpen zoals het schilderen van schepen- en havengezichten, een geliefde bezigheid.

Figuratief werk en het vastleggen van lokale en streek gerelateerde stads- en dorpsgezichten  maken deel uit van mijn collectie.

Naast deelname aan lokale atelierroutes exposeerde ik in 2018 mijn werk langdurig in de Grote Kerk te Vianen.

Meer zien van mijn werk, kijk dan op: pinterest.com/gerardvanstrate

 

Exposanten Alda Hutten
Gerard van Straten
Soort werk Beelden, aquarellen
Data 15 t/m 17 mei 2020
Hemelvaartsdag 21 mei 2020
22 t/m 24 mei 2020
Tijdstip 13:00 - 17:00

Impressie

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter