Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Schilderijen en tekening van Adri de Bruijn

03-04 t/m 06-04-2015

Adri de Bruijn volgde o.a. een opleiding aan de K.A.B.K. in Den Haag en nam daarna gedurende 10 jaar les in portret- en modeltekenen.

Inspiratie doet hij op van datgene dat hij om zich heen ziet en hem boeit en dat kan heel wisselend zijn. Het kan een expositie zijn, een museum bezoek een oude prent of een gedicht, maar vooral door de vele reizen die hij met zijn vrouw maakte naar Oosterse- en Middellandse zee landen, zoals Egypte, Tunesië, Griekenland, Marokko, India, Nepal, China e.d.

Het landschap, de cultuur, de mystiek, maar in het bijzonder de mensen die hij in deze landen ontmoet boeien hem enorm. Onderweg maakt hij veel aantekeningen, schetsjes en foto's en deze verwerkt hij thuis tot tekeningen en schilderijen.

Van de Japanse vrouw en met name de geisha heeft hij inmiddels tientallen schilderijen gemaakt in pastel en acryl en zelfs een kamerscherm dat ook geëxposeerd wordt. De mystiek die om deze vrouwen hangt en eeuwen oude tradities probeert hij weer te geven in zijn portretten. Van het terracottaleger in China heeft hij ook diverse pasteltekeningen gemaakt die u ook kunt bekijken.

Naast figuratief werk schuwt Adri ook de abstractie niet. Het is een voortdurend zoeken en uitproberen, al of niet geïnspireerd door andere kunstenaars. Tekenen en schilderen blijft je hele leven een ontdekkingstocht, en steeds weer een uitdaging. Recent van zijn hand zijn enkele geabstraheerde acryl- en olieverfschilderijen die hij maakte n.a.v. gedichten uit de bundel “Zwarte schoenen” van Simone Buys. Deze bundeltjes zijn ook te koop.

In 2012 ontving Adri de Bruijn de Five Golden Stars Award for excellent work van
www.fivegoldenstarsinternationalartgallery.com

 

Exposant Adri de Bruijn
Soort werk Schilderijen en tekeningen
Data Vrijdag 3 april
Zaterdag 4 april
Zondag 1e Paasdag 5 april
Maandag 2e Paasdag 6 april
Tijdstip 12:00 - 17:00

Let op: Extra expositiedag op 2e paasdag - Maandag 6 april

 

Impressie

Gerelateerde links

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter