Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Addy Groos-van Gelder en Marilynn Visser-Geesink

07-09 t/m 09-09-2018

Twee schildervriendinnen oorspronkelijk uit Nijmegen laten hun schilderkunst in de synagoge van Buren zien. Ieder op hun eigen wijze; ‘Tweemaal Anders’.

Addy en Marilynn beiden autodidact, zijn door de jaren heen door diverse kunstenaars begeleid en geïnspireerd tijdens hun ontdekkingsreis van de vele schildertechnieken. Samen hebben zij  in Nijmegen “UITDdeKUNST” opgericht  en geven ruim 20 jaar les in- en het plezier door van het schilderen.

Addy werkt graag met acrylverf. Zij merkt dat met deze techniek meer mogelijkheden zijn om de combinatie van realisme en abstractie gestalte te geven. Haar grote passie is het bekijken, maar zeker ook het schilderen van vlinders.

Marilynn schildert kleinere werkjes met olieverf maar werkt het liefste met acrylverf en het paletmes. Ook gaat zij graag de uitdaging aan door het gebruik van nieuwe technieken en materialen waardoor het uiteindelijke resultaat van haar werk vaak een verrassing is, impressionistisch en soms een beetje mystiek. Zo zijn steencirkels en andere megalitische bouwwerken uit de pre-historie een vast thema in haar werk. Eerder dit jaar heeft zij meegedaan aan “Heel Nijmegen Schildert” met haar schilderij ‘Home Planet’ en is door de jury uitgekozen als 1e finalist van de 3e expositie o.a. voor de romantische mystieke sfeer en de bijzondere compositie met spannende details.

 

Exposanten Addy Groos-van Gelder
Marilynn Visser-Geesink
Soort werk Schilderijen
Data 07-09 t/m 09-09-2018
Openingstijden 7 sept. 13.00 - 17.00
8/9 sept. 11.00 - 17.00

Fotogalerij

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter