Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

“DRIE-VROUWEN-ANDERS”

11 t/m 23 juni (maandag gesloten)

Van 11 tot en met 23 juni 2013 zullen drie vrouwen hun werk presenteren in de Synagoge te Buren. Elk van hen heeft haar eigen specifieke beeldende taal en uitdrukkingsvorm en tegelijkertijd vullen zij elkaar aan en geven zij een mooi zicht op de verschillende creatieve disciplines:

Marja Grönloh, papierkunstenares, heeft zich gespecialiseerd in het maken van ruimtelijke objecten, wandobjecten en sieraden van geschept papier. Haar belangrijkste bron tot inspiratie vormt de natuur. De basis van haar werkproces is het recyclen van oud papier. Tijdens het creatieve proces dat voortkomt uit de mogelijkheden die het maken van papier haar biedt, voegt  zij allerlei materialen toe zoals pitriet, bamboetakjes, ijzerdraad, touw en andere vezels en zo ontstaat een geheel eigen vormgeving waarin licht en kleur de boventoon voeren. De lichtheid van het materiaal maakt het dragen van de sieraden tot een feest.

Anke de Jong, keramist, heeft zich aanvankelijk gespecialiseerd in de draaitechniek. In de loop der tijd is zij deze meer en meer gaan combineren met handvormen. In haar werk wordt veel aandacht besteed aan structuren. Zij werkt haar objecten af met rustige glazuren. Haar inspiratie vindt zij in dieren of andere elementen uit de natuur. Dit kan resulteren in figuratieve vormen, maar ook abstracties zijn haar niet vreemd. De laatste tijd vinden ook menselijke figuren een plaats in haar werk. Zo ontwikkelt zij haar vormentaal. Naast het elektrisch stoken heeft zij de mogelijkheid om haar werk buiten in een rakuton en een houtoven te stoken, wat een spannende bezigheid is en verrassende resultaten oplevert.

Maria Vugts schilder, laat zich in haar werk inspireren door objecten en vormen die zij in haar omgeving aantreft. Meestal begint ze te werken vanuit de waarneming en laat dan langzamerhand de werkelijkheid steeds meer los. Hierdoor ontstaat een heel eigen wereld waarin kleuren, vormen en in de schilderijen verwerkte materialen een steeds grotere rol spelen. Zo hebben in de serie “ROOTS” zowel echte wortels uit de natuur als imaginaire wortels uit haar verbeelding een plaats gekregen. Doordat zij de vrijheid opzoekt in haar kleurgebruik zijn  boeiende beelden ontstaan, die verder reiken dan de realiteit van elke dag.

 

Exposanten Marja Grönloh
Anke de Jong
Maria Vugts
Soort werk Schilderijen, Keramiek, Papier
Data 11 t/m 23 juni (maandag gesloten)
Tijdstip 13:00 - 17:00

De kunstenaars zullen zelf aanwezig zijn op de volgende dagen:

Impressie (klik voor een vergroting)

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter