Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Titus de Jong en Ilse de Vries

8 t/m 10 november 2013

Over Ilse de Vries

Ilse de Vries is geboren op 6 mei 1953 in Schwaz in Oostenrijk en grotendeels opgegroeid in Kramsach alwaar ze haar beroepsopleiding aan de Glasfachschule volgde. De Glasfachschule is te vergelijken met een kunstacademie maar dan alleen gericht op alles wat met artistiek bewerken van kristal-glas temaken heeft, zoals: glasschilderen, glasblazen, glasgraveren.

In 1975 kwam Ilse naar Nederland gekomen, voor het huwelijk met haar huidige partner. Vanaf 2000 heeft ze met zichtbare resultaten meerdere exposities in binnen- en buitenland gehad. 

Sinds 2008 heeft Ilse zich bekwaamd in een andere tak van de glaskunst, namelijk glasfusen. Dit doet zij bij Van Tetterode in Amsterdam, alwaar ze ontwerpt en produceert in professionele ovens. Ilse is sinds begin 2013 lid van Platform WBK.

w.vries411@chello.nl
www.ilsedevries.exto.nl

Sumi-e kunst van Titus de Jong

Titus de Jong (24-03-1957) is al van jongsaf aan geboeid door het Verre Oosten, met name door de schilderkunst die daar vandaan komt. Begin jaren tachtig in Wageningen terechtgekomen heeft hij het geluk dat daar lesgegeven wordt door de Japanse kunstenares Eiko Kondo, die hem de beginselen van de Japanse schilderstijl : sumi-e bijbrengt. In de jaren daarna ontwikkelt hij zichzelf verder. Vanaf 1997 is hij professioneel met zijn kunst bezig , exposeert 4 a 5 keer per jaar,  neemt deel aan beurzen en geeft les.

Hij schildert voornamelijk natuurlijke onderwerpen en probeert met de sumi-e techniek de rust en de levenskracht zichtbaar te maken die hij hierin aanwezig voelt. De kunst van sumi-e is het zoveel mogelijk zeggen met zo min mogelijk  lijnen; eerder het weergeven van  een idee dan het precies naschilderen. De aard van de materialen bevordert een snelle spontane manier van schilderen.

Meer informatie

Titus de Jong Veerstraat 112  6701DZ  Wageningen
E-mail:  titusdejong@chello.nl
www.visendejong.nl

 

Exposanten Titus de Jong en Ilse de Vries
Soort werk Glas en Sumi-e schilderkunst
Data 8 t/m 10 november 2013
Tijden 13:00 - 17:00

 

Galerij foto's

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter