Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Mozaïeken en Aquarellen

1-3 jun / 8-10 jun / 15-17 jun

Kunstenaars: Cor W. Coomans / Gerriet Weber / Koos Ket

Cor W. Coomans

Mozaïeken

De vervaardigde mozaïeken worden in de eerste plaats gekenmerkt door artisticiteit en vakmanschap. De mozaïeken hebben veelal betrekking op vogels ,vissen en reptielen, en zijn fraai van afbeelding en kleurgebruik. Het weergeven van  het karakter en de manier van  bewegen  zijn belangrijke elementen in het werk. Menselijke figuren  worden  ook uitgebeeld en hebben dan vaak betrekking op de Griekse mythologie.

Aquarellen

De aquarellen worden gemaakt op 300 grams  zuurvrij papier  en geschilderd met Winsor en Newton aquarelverf en dat is, basis kwaliteit. De soorten onderwerpen zijn heel verschillend, landschapachtig met daarin mooie bomen planten en bloemen. Schelpen zoals de Nautilus pompilius als stilleven. Schepen met averij op de wal gelopen. Echter de voorkeur nu gaat uit naar impressies van steden en Utrecht heeft daarbij mijn bijzondere belangstelling.  Rome, Florence en Murano en nog andere steden zijn echter niet vergeten.

Koos Ket

Mijn werk wordt in krantenartikelen verwezen naar Magisch Realisme, dus die zullen het wel weten. Probeer stilte warmte koude in mijn werk uit te drukken, voelen kan je een werk niet, maar probeer dit steeds, ach eens moet het lukken.
Zilvermos championnetjes herfstblad.

 

Gerriet Weber

Mijn naam is Gerriet Weber geboren 25-06-1927  in het Overijselse dorp Borne,thans wonende in Nieuwegein. Ik ben in ong. 1970 in aanraking gekomen met schilderen ,door mijn ziekte kon ik niet meer in het arbeidsproces  deelnemen.

Bij Artibus in Utrecht heb ik lessen genomen, maar na een paar jaar ben ik bij een particuliere schilder terecht gekomen,die mij de basis van het schilderen heeft bij gebracht en zo heb ik leren schilderen.

Thans ben ik autodidact mijn werk is figuratief en abstact, want het moet wel herkenbaar zijn,vaak schilder ik met meerdere doeken. Ik zet het op met acryl en afwerking met olieverf zo krijg je een mooie kleur op het doek. Je bent nooit klaar met schilderen want het is steeds worstelen met verf en in gedachten en emoties met het materiaal bezig zijn.

Aan bepaalde stijl voel ik mij in het geheel niet gebonden, ik houd mij nergens aan vast, ik kan zo een stilleven maken, dan weer een abstact werk. Ik ben mij van bewust dat niet iedereen gescarmeerd is van mijn werkdat deert mij niet, ik schilderd zoals ik het zie.
Aan iedere vorm van macht hoe lelijk ook kleeft idealisme. Ik ben een kunstenaar die geen geidealiseerde beelden schept en dus hoeft niet alles schoonheid te zijn. Mijn beeldtaal is meesal wat er in de wereld gebeurt, zo niet dan zoekt men maar iets anders. Dat is de macht  over mijn werk, mijn wil dwingt er naar toe dingen te doen die ik niet kan verklaren.

Impressie

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter