Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu

Moderne verbeelding van een bekend Spaans verhaal

10-12 augustus - Ingrid Werdler belicht Don Quichot in de synagoge in Buren

De naïviteit van de wereldverbeteraar rijk aan fantasie. Welkom in de wereld van Don Quichot. Ook vandaag spreekt zijn avontuurlijke verhaal nog tot de verbeelding. Fotografe Ingrid Werdler reisde naar la Mancha. Met foto’s die zowel hedendaags als tijdloos zijn, vertelt ze een oud maar actueel verhaal.      

Wie kent niet het verhaal van Don Quichot? De man van la Mancha, die ten strijde trok tegen windmolens? Hij is het vleesgeworden verlangen. Symbool van het naïeve, van leven in een fantasiewereld. Samen met zijn schildknaap die hij gouden bergen belooft, beleeft deze heer het ene avontuur na het andere. Altijd verlangend naar het onbereikbare, naar dat wat net om de hoek ligt.

Bezichtiging

De tentoonstelling is te bezichtigen van 10 augustus t/m 12 augustus (openingstijden: 13:00 - 17:00) in De Synagoge Buren - Kniphoek 14 - Buren (Gld.)

Gerelateerde links

Spaanse inspiratie

Ingrid Werdler reisde naar el Toledo in la Mancha, waar het verhaal van Don Quichot ooit ontstond. Ze liet zich inspireren door de omgeving en geeft deze vorm vanuit haar eigen wereldbeeld. Ingrid koos voor het kinderlijk perspectief om de naïeve blik van de rebelse ridder te vangen. 

Reis mee

Reis voor even mee naar la Mancha. Om het verhaal te voelen van een belofte die niet wordt ingelost. De verleiding van de illusie. De charme van het imperfecte. Met afschuw, maar tegelijkertijd aangetrokken door zijn verbeeldingskracht, zien wij de wereld van Don Quichot. Zijn avonturen ademen constant de dreiging van een slechte afloop. En toch willen we mee. Want wat uiteindelijk altijd wint, is het verlangen.

Tekst door: Sasja Nicolaï

Sneak preview

     

Synagoge Buren wordt gesponsord door internet marketing specialist VIP marketing

Facebook Twitter